Våra raser

AMSTAFF!

Grattis till vår fantastiska ras, 87 år 11 juni! 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉

Rasen blev godkänd som American Staffordshire terrier i USA 1936. En mycket rik och väldokumenterad rashistoria!
1991 registrerades den första American Staffordshire terriern, eller Amstaffen som den kallas, i Svenska Kennelklubben. Så i år har American Staffordshire terrier registrerats i 32 år i Sverige!

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER

American Staffordshire Terrier – Amstaff, har en bakgrund med korsning mellan Bulldog och Terrier på 1800-talet. Den har sedan registreringen i USA 1936 avlats för egenskaper som gör den till en bra familjehund. Det är en social och nyfiken hund, glad och orädd. Den har stort behov av närhet till människor och är pigg på att vara med överallt där det händer saker. Amstaffen är en stark och smidig hund som sällan underkastar sig andra hundar, därför måste man som ägare vara ansvarsfull med sin hund.

Vikten för en hane ligger på 28-33 kg och för en tik 19-25 kg.

AnnicaNina’s Esperanza

CANE CORSO

Cane Corso är en italiensk brukshund som härstammar från de gamla romerska molosserhundarna. Det är en kraftfull, självständig och modig hund med stor styrka. Den är stabil och uppmärksam med stark vaktinstinkt och passar därför bra som vakthund. Samtidigt är den med rätt social träning en fantastisk familjehund. Cane Corson behöver rörelsefrihet och motion och passar därför allra bäst på en gård där den kan röra sig fritt.

Rasen är muskulös, medelstor till stor. En hane väger ca 45-50 kg och en tik 40 – 45 kg.