Vår kennel

Vi har arbetat hårt för vår dröm, det tog oss två år att bygga husen till våra hundar. Vi har själva planerat, ritat och byggt de fem små husen som står färdiga med två till tre lägenheter vardera för våra älskade hundar. Lägenheterna är uppvärmda och ombonade med klinkergolv som är lätta att göra rent. Vi har gjort så hemlik miljö som möjligt för hundarna och Annica har målat härliga konstverk på väggarna.

Vi har också byggt ett större hus, med plats för kontor och sjukstuga, hundbad mm. Nyfödda kullar har vi alltid inne i bostadshuset till en början, där vi vaktar över valparna och tiken dag och natt.

Vår finaste Amadeus har fått en ny soffa i sin lägenhet

Alla små och stora hyresgäster har tillgång till egen uteplats där det finns utrymme för bus och lek med grannen. En liten avsats utanför luckan gör att man lätt kan sticka ut nosen och kolla vad som är på gång.

En kull med American Staffordshire terriers. Super nyfikna på livet, helst tillsammans.

Och ja, förutom gårdarna där hundarna kan leka så går vi förstås på promenad med våra kompisar i den härliga naturen som omger vår gård. Ett stort hägn på ca 5000 m2 ligger alldeles intill hundhusen. Det ligger i naturlig skogsmiljö så att våra hundar kan leka fritt utan att vi behöver vara oroliga för att de ska springa bort eller att vi får in andra djur i området (mer än fåglar :-)).

Här bygger vi upp olika redskap, hinder mm och naturen i sig själv är intressant både för nosarbete och lek. Vi har nu också kompletterat byggandet med en sjukstuga/karantän, det kan behövas från och till, och ett rejält hundbad för leriga tassar och smutsiga pälsar.

  • Dokument